Kahve hakkında tüm merak ettiklerinizi sizin için hazırlıyoruz
1.Nesil Kahvecilik
1900’lerin başına denk gelen bu süreç, suda çözünebilen çeşitli işlemden geçirilen toz kahveyle başlayıp, R.W Hills ile Austin’in kahveyi vakumlu paketlere koyarak satma fikri ile yayılmış. Bu fikirle birlikte kahve, daha uzun sürelerde saklanabilir hale gelmesi nedeniyle dünyada tüketim hızı yayılmaya başlamış. Böylece hazır-instant kahve kavramı ortaya çıkmış. Bu dönemde Nescafe ve Jacobs aslında başı çekerek, bu alanda bir pazar oluşturmuşlar.
2.Nesil Kahvecilik
1960’larda ortaya çıkan bu nesil ise biraz daha kahvenin özelleştirilmesi arayışı sonucu ortaya çıkmış. Böylelikle daha aromatik , farklı bölgelerde yetişen kahveler de kullanılmaya başlanmış ve daha özel tatlar keşfedilmeye başlanmış. Espresso, Cappucino, Latte vb. kahve çeşitleri, soğuk demleme gibi farklı kahveler keşfedilmiş. Bu neslin en önemli ve ünlü temsilcisi ise Starbucks’tır.
3.Nesil Kahvecilik
2002 yılında ilk defa karşımıza çıkan bu kavram, insanların daha da özel bir arayışı sonucu doğmuştur. Kahve çekirdeğinin özelliği, türü ve demleme yöntemleri hakkında bilginin de verildiği bir akım olarak karşımıza çıkıyor. Kahvenin ne kadar demleneceği, hangi ekipmanın kullanılacağı, çekirdek boyutuna göre yoğunluğun anlaşılması ve ona göre farklı aromalarla kahvenin zenginleştirilmesi gibi pek çok konu baristalık mesleğini oluşturuyor. Standardın dışına çıkmayı sevenler ve kahveyi ilgi alanı haline getiren bir akım diyebiliriz.